«Szervezzünk Emlékezetes Rendezvényeket» Sorozat - Az Elképzelés

A "Szervezzünk Emlékezetes Rendezvényeket" sorozat előző szakaszában egy esemény "kulcskomponenseit" definiáltuk. Most részletesen elemezhetünk minden egyes lépést amit tennünk kell a kívánt eredmény eléréséért.

Photo by Lisa Sulzer on Unsplash

Photo by Lisa Sulzer on Unsplash

Ahogy minden út az első lépéssel kezdődik, úgy minden esemény egy "kép"-pel kezdődik, az elképzeléssel. Ez az elképzelés a rendezvény alapja, és sokkal inkább érzések gyűjteménye, mint egy kézzelfogható és szemmel látható kép. Azt a képet/érzést, amit Ön még csukott szemmel is maga előtt lát és érez, azt akarja átadni a meghívottaknak is. Elképzelésének elemzése adja majd meg azokat a részleteket, amit fontosnak tart, és inspirálni fogja a végleges eredmény eléréséhez.

De vannak olyan esetek, amikor ez az elképzelés nem teljesen világos. Ebben az esetben jó megkérdezni magunktól:

 1. mi a rendezvényem célja? (maga a cél néha segít, sőt néha elő is írja a hangnemet!)

 2. milyen költségvetéssel rendelkezem? (akármennyire is vágyakozik egy Ferrari szintű eseményre, egy Fiat szintű költségvetés nem engedi meg ugyanazokat a döntéseket!) //A két kocsi márka csak arra szolgál hogy megmutassa a költségbeli külömbséget, NEM VONATKOZIK az esemény színvonalára és/vagy sikerére!//

 3. jól ismerem az ünnepeltet? (az esemény részleteinek egy része személyes ízlésen alapul - téma, színösszeállítás, étel és ital stb.)

Photo by Daniele Riggi on Unsplash

Mondhatjuk, hogy elképzeléseinek elemzése és fejlesztése egy stratégiai tervezési folyamat. Célja, hogy meghatározza az irányt és végrehajtsa a döntéseket. Minél sokoldalúbb és bonyolultabb az esemény (pl. esküvő vagy keresztelő), annál nehezebb egy elképzelés elemzése és fejlesztése, így egy rendezvény-tervező segítsége és szakértelme előnyösnek, vagy akár szükségesnek is bizonyulhat! Azonban nem minden esemény annyira bonyolult, hogy szükség legyen rendezvény-szervezőre, ezért barátai és/vagy családtagjai segítségével, valamint a "Szervezzünk Emlékezetes Rendezvényeket" sorozat lépéseinek követésével könnyebb lesz a tervezési folyamat.

Az elemzésből fog eredni a stílus, a színkombinációk, a dekoráció meghatározása és ez az esemény minden részletét befolyásolni fogja. Változások és ingadozások fognak megjelenni az elképzelésében (mind az irányításán belül, mind azon kívül), ezért fontos, hogy elég rugalmas legyen a lehetőségeket illetően, anélkül, hogy feláldozná az elképzelését!

Az elképzelését befolyásolni fogják

 1. az elvárásai (és ezt gyakran befolyásolják az Önt körbevevők elvárásai),

 2. a piackutatás,

 3. hogy mennyire szervezett,

 4. a karaktere és az a képessége, hogy az előre nem látható szituációkat hogyan kezeli (lehet és kell is készülni egy B tervvel!).

Elképzelése elemzésének és fejlesztésének az eredménye lesz minden döntése mögött a hajtóerő, ezért fontos, hogy elég időt töltsön azzal, hogy megérti a saját elképzelését!


Köszönöm, hogy velem tartott a sorozat e részében is.

Legközelebb a segítőkről lesz szó.

Az Ön tündére

Tünde - Nefeli