«Szervezzünk Emlékezetes Rendezvényeket» Sorozat -Válassza ki Segítöit

A következő lépés egy sikeres és emlékezetes esemény megszervezésében egy olyan csapat kiválasztása, amely gondoskodik arról, hogy az elképzelése életre keljen. Akármilyen jól szervezett és kreatív is, senki sem dolgozik egy parti megvalósításán egyedül. Mások hozzájárulása nem csak tehermentsíti, felelősség formájában, hanem kíváló hallgatók, valamint ötleteket és visszajelzést adnak a tervezési folyamat alatt, így a hibákat és esetlegesen figyelmen kívül hagyott részleteket folyamatosan lehet javítani.

Kisebb események esetén ez a csapat lehet, hogy csak egy vagy két emberből áll, akik segítenek az esemény díszítésében vagy vásárlásában. Ha Ön az esemény házigazdája / háziasszonya, akkor valószínű szeretné, hogy minden zökkenőmentesen menjen, de nem lehet egyszerre két helyen. Nem fogja élvezni a saját partiját, ha valahol egy (figuratív) tüzet kell eloltania! A tervezés korai szakaszától egészen a végéig, önkéntesek (vagy szakemberek) segítségére lesz szüksége, olyanokra akikben megbízhat, hogy elvégzik a rájuk bízott munkát. Még kisebb események esetén is ki lehet adni néhány olyan feladatokat, mint például:

chuttersnap-461239-unsplash.jpg

vendéglátás

the-creative-exchange-682637-unsplash.jpg

takarítás

hello-i-m-nik-760059-unsplash.jpg

szórakoztatás

sőt a parti egyéb aspektusait is (mint dekorálás vagy . Azok az emberek, akiket érdemesnek tartanának ezekre a munkahelyekre, azok, akik közel állnak hozzád, mint a barátok és a család; érdemes „kihasználni” azokat, akiknek van egy speciális készségkészletük, mint például valaki, aki jó szakács, vagy valaki, aki technikai hozzáértés, és képes zenét játszani, mint egy DJ stb.


Nagyobb társasági rendezvények megszervezésekor -mint házigazda- NEM vállalhat mindenért felelősséget, mert egyes részletek speciális technikai készségeket igényelhetnek, bizonyos esetekben engedélyre van szükség, és végülis, a cél az, hogy élvezze a partiját és a vendégeit, ne pedig a probléma-megoldással foglalkozzon; hagyja ezeket a szerepeket és felelősségeket a szakemberekre, a hatékonyság érdekében. Ezt kétféleképpen teheti:

  • a rendezvény főbb aspektusait (például vendéglátás, dekoráció, szórakoztatás, biztonság) delegálja a szakembereknek, de a közvetlen kommunikáció feléjük még mindig Önön megy keresztül. Ez azt is jelentheti, hogy elvonják majd a figyelmét vészhelyzetek megoldása vagy utolsó pillanatban kell majd döntéseket hoznia jelentékeny vagy jelentéktelen dolgokról stb.

VAGY

rawpixel-1046277-unsplash

rawpixel-1046277-unsplash

  • felbérelhet egy rendezvényszervezőt, aki kapcsolatba lép az összes beszállítóval, és döntéseket hoz, azok alapján amikben megállapodtak korábban anélkül, hogy zavarná Önt, amíg az esemény folyamatban van, így minden fontos pillanatban ott lesz és élvezheti a bulit!


Mindenesetben, egy esemény megszervezésével kapcsolatos minden felelősség vállalása túl sok egyetlen személy számára. Javaslatom, hogy vegye körül magát a helyes emberekkel (lehet, hogy barátok / családok vagy szakemberek), és nem csak a tervezési/szervezési folyamat lesz könnyebb, de a rendezvény sikeresebb és emlékezetesebb lesz mindenkinek!

Ha szeretné elolvasni a «Szervezzünk Emlékezetes Eseményt» sorozatot az első bejegyzéstől, kattintson ide

és REGISZTRÁLJON, hogy értesítést kapjon, amikor a sorozat következő része vagy más blogbejegyzés megjelenik!

Nagyon köszönöm, hogy idejét velem töltötte.

A Ön saját tündére,

Tünde - Nefeli