Σειρά «Χριστούγεννα - 2018» - Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Ξοδεύουμε πολύ χρόνο, σκέψη και χρήμα για τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια κάθε χρόνο. Αυτά τα στολίδια έχουν γίνει εγγενές μέρος των διακοσμήσεων των Χριστουγεννιάτικων δέντρων και των σπιτιών για πολλά χρόνια τώρα, αλλά όχι, δεν πρόκειται να ασχοληθούμε τώρα με την ιστορία των στολιδιών.

Σήμερα, η ποικιλία σχημάτων και των υλικών, η προέλευση και η έννοια, χρώματα (κλπ.) των στολιδιών είναι εκπληκτική. Από τη μία πλευρά τα στολίδια παράγονται μαζικά από υλικά χαμηλότερης ποιότητας, αλλά σε δημοφιλή σχήματα και φθηνά, και από την άλλη πλευρά υπάρχουν τα χειροποίητα στολίδια που παράγονται σε μικρό αριθμό, από διάφορα, υψηλής ποιότητας υλικά που δεν είναι φθηνά αλλά αξίζουν κάθε δεκάρα που ξοδεύετε πάνω τους. Φυσικά, κάθε στολίδι δεν είναι απαραιτήτως η μία ή η άλλη "κατηγορία", υπάρχει αρκετός χώρος για κάθε είδους στολίδι.

Ας επικεντρωθούμε λοιπόν σε αυτό που το FAE γνωρίζει καλύτερα, και αυτό είναι ένα χειροποίητο στολίδι που είναι

 • όμορφο,

 • μοναδικό,

 • αρμονικό,

 • ελαφρύ σε βάρος για οποιοδήποτε δέντρο (ή κλαδί),

 • μπορεί να είναι δώρο και από μόνο του,

 • επιπλέον, μπορεί να κρατήσει Ένα δώρο μέσα του.

 • είναι διακοσμητικό ή και χρήσιμο ακόμα και μετά το πέρας των Χριστουγέννων.

Πριν από μερικά χρόνια την χρωματική παλέττα μου για την εορταστική περίοδο την εμπνεύστηκα από τις διάφορες αποχρώσεις του παγωμένου μπλε και τα χρώματα κρασιού. Ως συμπληρωματικά χρώματα χρησιμοποίησα λευκό και ασήμι και για να δώσω μία βάση σε όλα αυτά τα ανοιχτά και αέρινα χρώματα, ολοκλήρωσα την παλέτα με το σκούρο μπλε και το καφέ χρώμα. Αυτά τα χρώματα έδειξαν πολύ ωραία πάνω στο πράσινο του χριστουγεννιάτικου δέντρου και δεν ήταν υπερβολικά επειδή το μέγεθος κάθε στολιδιού δεν ξεπερνούσε τα 5 ίντσες (12-13 εκατοστά). Τη νύχτα, τα φώτα που αντανακλούσαν στο ασήμι και το λευκό των στολιδιών έκαναν το χριστουγεννιάτικο δέντρο να λάμπει από μέσα.

 1. 3D οβάλ στολίδι - είναι απλό αλλά με τις κατάλληλες «πινελιές» γίνεται εντυπωσιακό

 2. Το κρεμαστό Χριστουγεννιάτικο δέντρο έχει ένα μικρό κουδούνι στο εσωτερικό, οπότε όταν κουνιέται, κάνει έναν γλυκό ήχο (επίσης έχει έναν έητρα πάτο που το μετατρέπει σε κουτί δώρου)

 3. Το Bonbon Ornament είναι ένα δημοφιλές σχήμα επειδή δεν είναι μόνο διακοσμητικό πάνω σε ένα δέντρο αλλά κρύβει και μια μικρή έκπληξη στο εσωτερικό ως μπόνους

 4. Το μικρό φανάρι-στολίδι (κανονικά πολύ μεγαλύτερο) ακόμα και μόνο σε 4 και μισή ίντσα φέρει ένα LED tealight και έχει μια πόρτα που ανοίγει ώστε να μπορείτε να το ανοιγοκλείνετε!

 5. Η μεγάλη μπάλλα είναι περίπου. 4 + ίντσες ψηλό και ευρύ, έτσι ώστε να έχει αρκετό όγκο για να μην χάνεται σε ένα δέντρο

 6. Το διακοσμητικό αστέρι είναι επίσης τρισδιάστατο, δεν προοριζόταν να είναι το κορυφαίο στολίδι του χριστουγεννιάτικου δέντρου, αλλά σε μεγαλύτερο μέγεθος ακόμα και αυτό είναι δυνατό. Το μουσικό θέμα είναι μια σαφής αναφορά στα τραγούδια των Χριστουγέννων, τα κάλαντα.

1. 3D οβάλ Στολίδι

4. Μικρό φανάρι στολίδι

2. Κρεμαστό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

5. Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Μπάλλα

3. Bonbon Ornament

6. Χριστουγεννιάτικο Αστέρι

Φέτος, νομίζω ότι θα περιοριστώ σε έναν πιο ουδέτερο συνδυασμό χρωμάτων, αυτό του λευκού/ιβουάρ/σαμπανιζέ, του χρυσού και του καφέ, και αυτό ίσως να είναι και η χρονιά που θα προκαλέσω τον εαυτό μου να βρει νέα, εξατομικευμένα σχήματα για στολίδια για τα μέλη της οικογένειάς μου.

Θα χαρώ πολύ να μάθω εσείς ποιο συνδυασμό χρωμάτων θα επιλέξετε για το φετινό χριστουγεννιάτικο σας δέντρο! Θα πάτε με τα παραδοσιακά χρώματα (που είναι μια πραγματική αναπαράσταση Χριστουγέννων των παιδικών μας χρόνων) ή κάτι νέο για εσάς ή / και την οικογένειά σας. Σε κάθε περίπτωση, αν εσείς και η οικογένειά σας είστε μαζί είστε ήδη στον καλύτερο δρόμο να γιορτάσετε τα καλύτερα Χριστούγεννα!

Σας ευχαριστώ που μου κάνατε παρέα, ελπίζω να σας δώ και στην επόμενη ανάρτηση!

Η δική σας νεράιδα

Tünde-Νεφέλη