Σειρά «Χριστούγεννα - 2018» - Δωροεπιταγή έναντι δώρων

Εάν σκέφτεστε να πάρετε σε κάποιο αγαπημένο άτομο σας, σ’έναν φίλο ή στον συνάδελφό σας ένα δώρο για τα Χριστούγεννα, ίσως η εύρεση και επιλογή του "τέλειου δώρου" να σας παιδέψει αρκετά. Γιατί;

Επειδή η διαδικασία «διαλογής» και το ίδιο το δώρο ΔΕΝ πρέπει να αφορούν τον δωρητή αλλά τον δέκτη!

Η «επιστήμη» της δωρεάς δείχνει ότι οι δωρητές επικεντρώνονται περισσότερο στον αρχικό ενθουσιασμό ενός δεδομένου δώρου, ενώ οι παραλήπτες επικεντρώνονται στην πρακτικότητα αυτού. Ενώ αυτοί που δωρίζουν εκτιμούν τις πτυχές όπως η επιθυμία και το στοιχείο της έκπληξης, οι παραλήπτες ενδιαφέρονται περισσότερο για τη σχετικότητα ενός δώρου και τη συναισθηματική του αξία. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι πολύ πιο περίπλοκοι στην προσέγγισή τους στο δώρο που δίνουν και λαμβάνουν, έτσι πραγματικά εξαρτάται από το ίδιο το πρόσωπο είτε λαμβάνει, είτε δίνει το δώρο.

Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από το να ανοίγετε συσκευασία δώρου και να βλέπετε ακριβώς αυτό που θέλατε ή κάτι που δεν γνωρίζατε καν πόσο απεγνωσμένα θέλατε. Το να δώσετε όμως ένα δώρο, ειδικά εάν οι πληροφορίες για τον παραλήπτη είναι λίγες, είναι ένας “κίνδυνος". Για παράδειγμα, υπάρχουν άνθρωποι που ΔΕΝ τους αρέσει να ανοίγουν δώρα μπροστά στο δωρητή. Οι προσδοκίες σας θα μπορούσαν ακόμη και να «αναγκάσουν» τον παραλήπτη να μιμηθεί ότι του αρέσει ένα δώρο, ακόμη και αν το δώρο είναι εκπληκτικό! Αυτό που κάνει ένα παραδοσιακό δώρο (χειροπιαστό και όχι κάρτα δώρου) "καλό" εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (τόσο μέσα και έξω από τον έλεγχό σας), συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του δώρου, της αξίας που αντιλαμβάνεται ο παραλήπτης του ότι έχει, της χρησιμότητάς του και ακόμη και την ψυχολογική κατάσταση του δέκτη (γιατί κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει στο μυαλό κάποιου σε κάθε δεδομένη στιγμή!). Οι άνθρωποι που δίνουν “επιτυχημένα“ δώρα λαμβάνουν υπόψη κυρίως αυτό που επιθυμεί ο παραλήπτης (αν τον/την ξέρουν αρκετά) και όχι αυτό που θα ήθελε να λάβει ο ίδιος ως δώρο.

Υπάρχουν επίσης πολλοί λόγοι για τους οποίους οι κάρτες δώρων μπορεί να θεωρηθούν καλύτερα ή να είναι "ασφαλέστερα" δώρα σε διαφορετικές καταστάσεις:

  • ευκολία,

  • μη γνωρίζοντας τι να αγοράσει κάποιος,

  • εξοικονόμηση χρημάτων

  • πρόσκληση σε πάρτι την τελευταία στιγμή

  • ή είναι απλά αυτό που θέλει ο παραλήπτης! (όπως: έφηβοι, νιόπαντρο ζευγάρι, κ.λπ.)

Οι κάρτες δώρων έχουν σίγουρα τη θέση τους. Δίνουν στον παραλήπτη την ελευθερία να αγοράσει ό,τι θέλει, μέχρι μια ορισμένη τιμή. Αφαιρούν την εικασία από τη διαδικασία, αλλά μπορεί να θεωρηθούν απρόσωπες και να δείχνουν μια έλλειψη ενθουσιασμού από το μέρος του δωρητή. Για να αποκαταστήσει την έλλειψη ενθουσιασμού και την απρόσωπη πτυχή της κάρτας δώρου, η FAE δημιούργησε μια σειρά από κάρτες δώρων που όχι μόνο ωραιοποιούν την ίδια τη δωροκάρτα, αλλά "συνδέουν" έξυπνα την κάρτα δώρου με τις ανάγκες που η συγκεκριμένη κάρτα θα ικανοποιήσει. Αυτές οι “συσκευασίες“ καρτών μπορούν επίσης να προσαρμοστούν για κάθε άλλη περίσταση, όπως ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, Πάσχα, γεννέθλια, κλπ. ή ακόμα και για να ευχηθεί κανείς «Καλή ανάρρωση» ή «Καλή σχολική χρονιά!» με δωροκάρτες μεταξύ άλλων για βιβλία, ταινίες από Public κλπ..

Συσκευασία κάρτας δώρου - για βιβλιοφάγους

Συσκευασία κάρτας δώρου - για βιβλιοφάγους

Συσκευασία κάρτας δώρου - για ταινιοφάγους

Συσκευασία κάρτας δώρου - για ταινιοφάγους

Uploaded by Fairy Alchemy Events on 2018-11-16. Συσκευασία κάρτας δώρου σε σχήμα καρδιάς

Δυστυχώς, κατά τη στιγμή της ανάρτησης είχα έλλειψη σε κάποιες πολύ δημοφιλείς δωροκάρτες Χριστουγέννων, γι 'αυτό θα σας δείξω φωτογραφίες από blogs που ήταν η έμπνευσή μου.

Σας ευχαριστώ που περάσατε λίγο από το χρόνο σας μαζί μου, για άλλη μια φορά! Θα σας δω σε μια εβδομάδα.

Η δική σας νεράιδα

Tünde - Νεφέλη