Σειρά «Χριστούγεννα 2018» - Γούρι

τα Γούρια είναι διακοσμητικά αντικείμενα κατασκευασμένα από διάφορα υλικά που πιστεύεται ότι φέρνουν τύχη και Προστατεύουν τον ιδιοκτήτη τους.

Τα γούρια χρησιμοποιήθηκαν ως σύμβολα της πίστης και της τύχης. Η κατοχή τους στο σπίτι είναι μια αρχαία πρακτική που βρίσκουμε σε όλες τις μεγάλες κουλτούρες. Οι αρχαίοι Έλληνες προτού μετακομίσουν σε ένα νέο σπίτι, έσπαγαν ένα ρόδι στο κατώφλι για να φέρουν ευημερία, κάτι που κάνουμε ακόμα και σήμερα. Έτσι, το ρόδι έγινε σύμβολο αφθονίας και καλής τύχης. Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι κάθε γούρι πρέπει να κατασκευαστεί με φροντίδα και αρμονία για να προσελκύσει τις καλές δυνάμεις που αντιπροσωπεύουν.

Τα πιο κοινά γούρια έχουν σχήμα ροδιού, πετάλου, βάρκας, κλειδιού ή τετράφυλλου τριφυλλιού, το καθένα με τις δικές του έννοιες και ιστορία.

  • το ρόδι είναι σύμβολο της γονιμότητας, της αφθονίας, της καλής τύχης και της αιωνιότητας

  • ο συμβολισμός του πετάλου είναι η δύναμη, η ευτυχία και η προστασία από το κακό μάτι.

  • το σκάφος συμβολίζει μια νέα «πλεύση» στη ζωή του ανθρώπου

  • το κλειδί θεωρείται γούρι καλής τύχης, επειδή συμβολίζει τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε για να ανοίξουμε τις πόρτες που θα μας οδηγήσουν στην ευτυχία

  • τα τετράφυλλα τριφύλλια συμβολίζουν τη δόξα, τον πλούτο, την αγάπη και την υγεία και φέρνουν την τύχη.

Εκτός από τα παραπάνω, η ελιά, το δέντρο της ζωής, το μάτι ή ένα σπίτι θεωρούνται επίσης σύμβολα καλής τύχης, ευτυχίας, υγείας και αγάπης.


deer charm 2018
charm pomegranate 2018
charm heart 2018

Αυτά ήταν μερικά από τα γούρια μου για το 2018. Όπως μπορείτε να δείτε, ανακάλυψα το μεταλλικό φύλλο και όλες τις δυνατότητές του. Ορισμένα σχήματα κόβονται και εφαρμόζεται dry-embossing πάνω τους, άλλα γίνονται ανάγλυφα ή χαραγμένα. Άλλα πάλι δεν επεξεργάστηκαν καθόλου και φέρνουν μόνο κορδέλλες και μικροσκοπικές καμπάνες και τη χρονολογία.

Τα περισσότερα γούρια είναι σχέδια που μπορούν να κρεμαστούν πάνω ή κοντά στην πόρτα εισόδου, αλλά υπάρχουν και γούρια που μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα κολιέ ή βραχιόλι. Μπορούν να είναι απλά ή και πολύ έξυπνα κατασκευασμένα, έτσι ώστε να μοιάζουν με τους αριθμούς του έτους σε ένα πρωτότυπο σχήμα.

Dimiourgiki Gonia 2018

Dimiourgiki Gonia 2018

 
Othisi 2016

Othisi 2016

Ακόμα κι αν κάποιοι μπορεί να υποστηρίξουν ή να αμφισβητήσουν το παραδοσιακό νόημα του γουριού, εξακολουθούμε να τα προσφέρουμε με την έλευση του νέου έτους στους αγαπημένους μας ως δώρο να ευχηθούμε συμβολικά καλή τύχη, αγάπη, υγεία, ανάπτυξη, θετικότητα και δύναμη για το νέο έτος που έρχεται.

Η Fairy Alchemy Events σας εύχεται το ίδιο με την ελπίδα να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, να απολαύσετε νέες περιπέτειες, να δημιουργήσετε νέες αναμνήσεις και να ονειρευτείτε την επόμενη εορταστική σας εκδήλωση. Η FAE θα είναι δίπλα σας αν χρειάζεστε βοήθεια για να μεταμορφώσετε αυτά τα όνειρα. σε αναμνήσεις.

Η δική σας νεράιδα

Tünde-Νεφέλη