Σειρά «Χριστούγεννα - 2018» Ευχετήριες κάρτες

για το FAE ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2018». ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖω ΘΕΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν γρήγορα και αν είστε σαν εμένα, έχετε ήδη αρχίσει να σκέφτεστε τις εορταστικές εκδηλώσεις και να σχεδιάσετε την πορεία δράσης σας για την περίοδο αυτή. Μία από τις προτεραιότητες στη λίστα εργασιών μου είναι η έγκαιρη προετοιμασία και αποστολή ευχετήριων καρτών Χριστουγέννων ώστε να σταλούν και να παραληφθούν στην ώρα τους..

Οι ευχετήριες κάρτες είναι εικονογραφημένα μηνύματα που εκφράζουν άλλοτε με σοβαρότητα και άλλοτε χιουμοριστικά αγάπη, καλή θέληση, ευγνωμοσύνη, συμπάθεια ή άλλα συναισθήματα. *

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΕΤΗΡΙΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

χρονολογείται από την εποχή των αρχαίων Κινέζων που αντάλλασσαν μηνύματα καλής θέλησης για να γιορτάσουν το Νέο Έτος. Αντίστοιχα η οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποίησαν πάπυρους για να στείλουν χαιρετισμούς.

First Christmas Card.jpg

Ως πρωτη χριστουγεννιατικη καρτα

αναγνωρίζεται αυτή που δημοσιεύτηκε στο Λονδίνο το 1843. Σχεδιάστηκε από τον καλλιτέχνη John Calcott Horsley κατ’εντολή του Sir Henry Cole. *

ΜΕΤΑ ΤΟν "ΟΡΙΣΜΟ" ΤΗΣ ευχετηριασ ΚΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ενα ΜΙΚΡο ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑσ, Ας δούμε για ποιον λόγο στέλνουμε ευχετηριεσ καρτεσ Χριστουγέννων.

Αν και θα ήταν θέμα δευτερολέπτων και μηδενικού κόστους να στείλουμε μια ηλεκτρονική ευχετήρια κάρτα προτιμάμε να αγοράζουμε και να στέλνουμε ταχυδρομικά μια πραγματική, χειροποίητη κάρτα. Γιατί? Τα θετικά συναισθήματα που δημιουργούνται στον αποστολέα και τον παραλήπτη μίας τέτοιας κάρτας είναι πολλαπλά. Ως παραλήπτες αισθανόμαστε μοναδικοί καθώς ο αποστολέας διέθεσε χρόνο και αγάπη για να προετοιμάσει για μας κάτι ιδιαίτερο. Ως αποστολείς εκφράζουμε τα συναισθήματά μας προς τον παραλήπτη με απτό τρόπο καθώς η προετοιμασία μίας χειροποίητης κάρτας απαιτεί μέρος του πολύτιμου χρόνου μας και περικλείει όλη μας την αγάπη.

Μπορώ μόνο να σας παροτρύνω να προσπαθήσετε να στείλετε περισσότερες ευχετήριες κάρτες αυτά και όλα τα επόμενα Χριστούγεννα στους αγαπημένους σας που είναι μακρυά, είτε να τις παραδώσετε προσωπικά σε αυτούς αλλά και σε ανθρώπους άγνωστους που είναι μόνοι, άρρωστοι είτε σωματικά, είτε ψυχικά επισκεπτόμενοι κάποιο κοινφελές ίδρυμα. Αυτό, γιατί όπως λέει η γνωστικός νευροεπιστήμονας Dr Lynda Shaw

... Οι ευχετήριες κάρτες αυξάνουν την αυτοεκτίμησή, βοηθούν στην εξουδετέρωση των συναισθημάτων της μοναξιάς και της απομόνωσης και ακόμη απομακρύνουν τα πρώιμα στάδια της κατάθλιψης.

Με τα δικά μου λόγια, οι κάρτες είναι φανεροί μεταφορείς αγάπης και φροντίδας. Εμφανίζονται ως μια υπενθύμιση ότι κάποιος ενδιαφέρεται και αφιέρωσε χρόνο για να τις αγοράσει και να τις στείλει. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο προσπαθώ πάντα να στέλνω χειροποίητες ευχητήριες κάρτες για όλες τις περιστάσεις.

Εδώ μπορείτε να δείτε τις πρώτες μου προσπάθειες να φτιάξω κάρτες Χριστουγέννων. Η κατασκευή των καρτών μου έχει εξελιχθεί περισσότερο τώρα, έτσι είναι στα σχέδιά μου να προσφέρω πακέτα καρτών στο μέλλον για να στείλετε στους αγαπημένους σας. Αυτές είναι μερικές από τις νέες κάρτες.

oven mitten card
 
evhitiria karta stefani
evhitiria karta zaharoto

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και παρακαλώ, υποστηρίξετε τις μικρές επιχειρήσεις που φτιάχνουν χειροποίητες ευχετήριες κάρτες, κάνοντας την καλή πράξη διπλή!

Η δική σας νεράιδα

Tünde-Νεφέλη

* https://www.britannica.com/topic/greeting-card

** scientific research by Mindlab International in 2013