Σειρά «Δημιουργήστε Μοναδικές Εκδηλώσεις» - Επιλέξτε τους βοηθούς σας

Το επόμενο βήμα για την οργάνωση ενός επιτυχημένου και αξέχαστου γεγονότος είναι η επιλογή μιας ομάδας που θα διασφαλίσει ότι το όραμά σας θα ζωντανέψει. Μπορείτε μεν να είστε εξαιρετικά οργανωμένοι και δημιουργικοί, κανείς όμως δεν δημιουργεί μια εκδήλωση από μόνος του. Η συμβολή και συμβουλή άλλων όχι μόνο θα σας ελαφρύνει από πολλές ευθύνες, αλλά παρουσιάζει μία καλή ευκαιρία για ανταλλαγή ιδεών και σας δίνει την δυνατότητα να διορθωθούν λάθη και λεπτομέρειες που συνήθως παραβλέπονται ενώ ακόμα βρίσκεστε στη διαδικασία του σχεδιασμού, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά την ώρα του πάρτι.

Σε περίπτωση μικρότερων εκδηλώσεων, αυτή η ομάδα μπορεί να αποτελείται από μόνο ένα ή δύο άτομα που θα βοηθήσουν π.χ. στη διακόσμηση της εκδήλωσης. Εάν είστε ο οικοδεσπότης / οικοδέσποινα της εκδήλωσης, θα θελήσετε τα πάντα να πάνε ομαλά αλλά δεν μπορείτε να βρίσκεστε σε δύο μέρη ταυτόχρονα! Δεν θα μπορέσετε να απολαύσετε το δικό σας πάρτι εάν πρέπει να σβήνετε μια (εικονική) φωτιά κάπου! Από τα αρχικά στάδια του σχεδιασμού μέχρι και μετά το πέρας της εκδήλωσης θα χρειαστείτε τη βοήθεια εθελοντών (ή επαγγελματιών), κάποιους που μπορείτε να εμπιστευτείτε ότι θα κάνουν τις δουλειές που τους εμπιστευθήκατε. Ακόμη και για μικρότερα γεγονότα μπορείτε να αναθέσετε εργασίες όπως:

chuttersnap-461239-unsplash.jpg

τροφοδοσια

the-creative-exchange-682637-unsplash.jpg

καθαριοτητα

hello-i-m-nik-760059-unsplash.jpg

ψυχαγωγια

και άλλες πτυχές ενός πάρτι. Οι άνθρωποι που ίσως θελήσετε να «προσλάβετε» για αυτές τις δουλειές είναι εκείνοι που είναι κοντά σας, όπως οι φίλοι και η οικογένεια, ίσως ακόμα να θελήσετε να «επωφεληθείτε» από εκείνους που έχουν ένα συγκεκριμένο σύνολο δεξιοτήτων, όπως κάποιος που είναι καλός μάγειρας ή κάποιος που είναι τεχνολογικά ενημερωμένος και μπορεί να παίξει μουσική σαν DJ κ.λπ.


Κατά τη διοργάνωση μεγαλύτερων κοινωνικών εκδηλώσεων, εσείς -σαν οικοδεσπότης / οικοδέσποινα- ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να αναλάβετε όλες τις ευθύνες, επειδή μερικοί θα απαιτήσουν συγκεκριμένες τεχνικές δεξιότητες, για κάποιους ίσως χρειαστείτε άδεια και στην τελική, ο στόχος σας είναι να απολαύσετε το πάρτι, να φροντίσετε τους καλεσμένους σας και να μην επιλύετε προβλήματα. Αφήστε αυτούς τους ρόλους και τις ευθύνες στους επαγγελματίες για σίγουρα αποτελέσματα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με δύο τρόπους:

  • ίσως θελήσετε να διατηρήσετε τα ηνία στο χέρι σας μεταβιβάζοντας τις κύριες πτυχές της εκδήλωσης (όπως τροφοδοσία, ψυχαγωγία, διακόσμηση, ασφάλεια) σε επαγγελματίες αλλά ακόμα επικοινωνώντας απευθείας με τους προμηθευτές. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σας διακόψουν για την λήψη απόφασης τελευταίας στιγμής ή να χρειαστεί να φροντίσετε μια έκτακτη ανάγκη κ.λπ.

ΕΊΤΕ

rawpixel-1046277-unsplash.jpg
  • μπορείτε να προσλάβετε έναν συντονιστή εκδηλώσεων ο οποίος θα βρίσκεται σε επαφή με όλους τους προμηθευτές και θα λάβει αποφάσεις με βάση αυτό που συμφωνήσατε χωρίς να σας ενοχλήσει ενώ το πάρτι θα είναι σε εξέλιξη, ώστε να μπορείτε να το απολαύσετε!


Σε κάθε περίπτωση, η ανάληψη όλων των ευθυνών που σχετίζονται με την οργάνωση μίας εκδήλωσης είναι υπερβολική για ένα μόνο άτομο. Η πρότασή μου είναι να περιβάλλετε τον εαυτό σας με τους σωστούς ανθρώπους (μπορεί να είναι φίλοι / οικογένεια ή επαγγελματίες) και όχι μόνο η διαδικασία σχεδιασμού / οργάνωσης θα είναι πιο εύκολη αλλά το ίδιο το γεγονός θα είναι επιτυχές και αξέχαστο για όλους!

Αν θέλετε να διαβάσετε τη σειρά «Δημιουργήστε Μοναδικές Εκδηλώσεις» από την πρώτη ανάρτηση, κάντε κλικ εδώ

και ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ να ειδοποιηθείτε όταν το επόμενο μέρος της σειράς ή νέα ανάρτηση ιστολογίου δημοσιευθεί!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που περάσετε το χρόνο σας μαζί μου.

Η δική σας νεράιδα,

Tünde - Νεφέλη