Σειρά «Δημιουργήστε Μοναδικές Εκδηλώσεις» - Αναπτύξτε όραμα

Στο προηγούμενο τμήμα της σειράς «Δημιουργήστε Μοναδικές Εκδηλώσεις» ορίσαμε τα «Βασικά Συστατικά» μίας εκδήλωσης. Τώρα μπορούμε να αναλύσουμε εις βάθος κάθε βήμα που θα κάνουμε ώστε να επιτύχουμε το αποτέλεσμα που προσδοκούμε.

Photo by Lisa Sulzer on Unsplash

Photo by Lisa Sulzer on Unsplash

‘Οπως κάθε ταξίδι ξεκινά με το πρώτο βήμα, έτσι και κάθε εκδήλωση ξεκινά με μία «εικόνα» που έχετε οραματιστεί, δηλαδή το όραμά σας. Αυτό το όραμα είναι το θεμέλιο της εκδήλωσης και είναι περισσότερο μία «συλλογή αισθήσεων» όσων φανταστήκατε για την εκδήλωσή σας παρά μία συγκεκριμένη εικόνα. Αυτό που “βλέπετε” και με κλειστά τα μάτια είναι αυτό το οποίο θέλετε να μεταδώσετε στους παρευρισκόμενους της εκδήλωσής σας. Αναλύοντας το όραμά σας θα προκύψουν όλες οι λεπτομέριες που θεωρείτε σημαντικές και που θα σας εμπνεύσουν για την τελική εικόνα της εκδήλωσης.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που αυτό το όραμα δεν είναι τελείως καθαρό. Σε αυτήν την περίπτωση είναι καλό να αναρωτηθούμε:

 1. ποιός είναι ο σκοπός της εκδήλωσής μας? (μία εκδήλωση για να τιμήσετε κάποιον έχει άλλον αέρα από ένα bachelor πάρτι!)

 2. τι προϋπολογισμό έχουμε στη διάθεσή σας? (όσο και να οραματιζόμαστε μία εκδήλωση επιπέδου Ferrari, ένα budget επιπέδου Fiat δεν θα μας επιτρέψει τις ίδιες επιλογές!)

 3. ξέρουμε αρκετά καλά το τιμόμενο πρόσωπο? (πολλές από τις λεπτομέριες μίας εκδήλωσης στηρίζονται σε προσωπικό γούστο - θέμα, χρωματική παλέττα, φαγητά και ποτά κλπ.)

Photo by Daniele Riggi on Unsplash

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ανάλυση και ανάπτυξη του οράματός σας είναι μια διαδικασία στρατηγικού σχεδιασμού. Έχει σκοπό να καθορίσει την κατεύθυνση και να υλοποιήσει τις αποφάσεις. Όσο πιο πολύπλευρη και πολυπλοκότερη είναι η εκδήλωσή σας (όπως ένας γάμος ή βάπτηση) τόσο πιο δύσκολη είναι η διεκπεραίωση της ανάπτυξης του οράματος γι’αυτό σε αυτό το σημείο θα σας φανεί πολύ χρήσιμη η βοήθεια μίας διοργανώτριας εκδηλώσεων! Δεν είναι όμως όλες οι εκδηλώσεις τόσο μεγάλες ώστε να χρειαστούν διοργανώτρια έτσι με τη βοήθεια των φίλων και οικογένειας και ακολουθώντας τα βήματα της σειράς «ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΤΕ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ» θα είναι πιο εύκολη η όλη διαδικασία.

Από την ανάλυσή σας θα προκύψει το στυλ, οι χρωματικοί συνδυασμοί, η διακόσμηση και θα επιρεαστούν όλες οι λεπτομέριες της εκδήλωσης. Θα υπάρξουν παραλλαγές και αποκλίσεις, διακυμάνσεις στο όραμά σας (τόσο μέσα, όσο και έξω από τον έλεγχό σας) - είναι σημαντικό να είστε ευέλικτη στις επιλογές σας χωρίς να θυσιάζετε το όραμά σας!

Το όραμά σας θα επιρεαστεί από

 1. τις προσδοκίες σας (και πολλές φορές αυτές επιρεάζονται από τις προσδοκίες των γύρο σας),

 2. την έρευνα αγοράς που θα πραγματοποιήσετε,

 3. το πόσο οργανωμένοι είστε εσείς,

 4. τον χαρακτήρας σας και την ικανότητά σας να αντιμετοπίζετε ανατροπές από απρόβλεπτες καταστάσεις.

Το αποτέλεσμα της ανάλυσης και ανάπτυξης του οράματός σας θα είναι η κατευθυντήρια δύναμη πίσω από κάθε απόφασή σας γι’αυτό είναι σημαντικό να διαθέσετε αρκετό χρόνο ώστε να κατανοήσετε εσείς οι ίδιοι το όραμά σας!


Σας ευχαριστώ που ήσασταν μαζί μου και σε αυτό το μέρος της σειράς.

Την επόμενη φορά θα μιλήσουμε για τους βοηθούς.

Η δική σας νεράιδα

Tünde - Νεφέλη